(ORASUL, 17.00) – POLITIA – ACTIVITATI – 25 MARTIE / Activitati de Ziua Politiei Romane la Iasi
(CUZANET,
Iasi, 22 martie) – Cei care vecheaza la linistea noastra, politistii, isi serbeaza ziua. La Iasi, aceasta zi va fi serbata cu mare fast. Astfel, timp de patru zile, ieseni pot participa alaturi de politisti la o serie de evenimente care au drept scop o mai buna cunoastere a dispozitivelor Inspectoratului. In aceste zile vor avea loc demonstrati, dar si prezentari de film. „Aceasta zi deosebita pentru toti politistii din Romania va fi sarbatorita si de cei ieseni, iar activitatile programate, prin diversitatea lor si gradul de adresabilitate, isi propun sa  evidentieze accesibilitatea si vizibilitatea politiei iesene, pentru comunitatea in serviciul careia se afla. Iesenii care doresc sa afle fie alaturi de noi la acest moment aniversar, sunt asteptati sa ni se alature la aceste activitati”, a declarat comisar sef Liviu Zanfirescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ). La Iasi, activitatile au inceput de astazi, in Piata Palatului Culturii.
Programul Activitatilor
 
Pentru urmatoarele zile ieseni pot participa la urmatoarele evenimente. Luni ,23 martie a.c, ora 11.00 la sediul IPJ Iasi are loc ziua Portilor Deschise.  Au loc activitati de prezentare a sediului inspectoratului, a tehnicii din dotare si exercitii demonstrative cu luptatorii DPIR si cainii de serviciu. Marti, 24 martie a.c., orele 11.00-19.00, Sala „Mihai Ursachi” Gradina Copou; „Maratonul Filmului documentar – Cu si despre politie” –  prezentare filme cu tematica politista si preventiva. Miercuri, 25 martie a.c., ora 13.00, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi are loc prezentarea revistei Inspectoratului de Politie Judetean Iasi – Politia Ieseana – Politia ta. Tot, miercuri, are loc sedinta festiva de inmanare a diplomelor aniversare, medaliilor castigatorilor concursurilor, cupa de sampanie si un spectacol artistic.
 
Ziua de 25 martie in Istorie
 
Acum 187 de ani, pe 25 martie 1822, domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica inmana Steagul Agiei, Marelui Aga Mihaita Filipescu. Steagul simboliza functionarea acestei institutii.
Steagul era confectionat din matase galbena avand pe ambele fete cate o ghirlanda din aur, timbrata cu o coroana princiara si inconjurata cu tuiuri, buzdugane, drapele, lancii, sabii si pusti incrucisate, iar sub ghirlanda se afla o balanta. In interiorul ghirlandei pe o parte era reprezentat un vultur cruciat, iar pe cealalta fata a steagului era pictata Maica Domnului si ingerul aducator al „Bunei Vestiri”./Constantin Chifan