În perioada 17 – 19 octombrie 2024, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va organiza cea de-a 13-a ediție a conferinței științifice „International Conference And Exhibition On Electrical And Power Engineering – EPEi 2024”. Evenimentul este realizat de Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA) împreună cu Societatea Absolvenților Facultății de Electrotehnică din Iași (SETIS). Scopul conferinței este de a face cunoscute rezultate de vîrf în cercetare și dezvoltare tehnologică, de a integra comunitatea științifică românească în rețele internaționale și de a stimula inovarea în mediul economic. Vor fi prezenți specialiști din universități, institute de cercetare, companii și experți din domeniul ingineriei electrice și energetice.

„Prin acest eveniment, ne dorim să atragem cercetători de prim rang la nivel mondial, care să devină ambasadori ai Iașului și ai comunității științifico-tehnice locale. Conferința EPEi, o tradiție bine consolidată, se desfășoară la fiecare doi ani și are ca scop să aducă un public divers din mediile academice și industriale, transformînd orașul într-un centru de dezbatere pentru cele mai importante rezultate ale cercetării în ingineria electrică și energetică”, a declarat șef lucrări dr. ing. Alin Dragomir.

Conferința este co-organizată din punct de vedere tehnic de Secția IEEE România, fiind inclusă în baza de date IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), cea mai mare organizație tehnică profesională la nivel mondial. Aceasta se înscrie în sfera de acțiuni care au rolul de întări imaginea Iașului ca pol al culturii și creativității din România. În cadrul expoziției și conferinței Internaționale EPEi 2024 au fost înscrise, pînă acum, peste 140 de lucrări științifice din 30 țări diferite.

Sursă foto: www.studyinromania.gov.ro/tuiasi