Miercuri, 16 octombrie, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) va oferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului Seeram Ramakrishna, de la Universitatea Națională din Singapore, specializat în inginerie mecanică și unul dintre cei mai renumiți cercetători din domeniul nanoștiinței la nivel mondial.

Propunerea a fost formulată de colectivul Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA) al TUIASI. În Laudatio se menționează faptul că profesorul coordonează grupul operativ pentru economia circulară cu membri din întreaga Universitate Națională din Singapore și diverse institute naționale de cercetare din cadrul Agenției pentru Știință, Tehnologie și Cercetare, ASTAR, din aceeași țară.

„Profesorul prezidează comitetul tehnic pentru viitorul producției la Institutul Inginerilor din Singapore. Este membru al Comitetului pentru standarde inteligente de fabricație din Singapore și un cercetător foarte citat. Thomson Reuters l-a identificat printre cele mai influente minți științifice din lume. Un studiu european l-a plasat printre singurii cinci cercetători din întreaga lume cu indicele H 201 și printre singurii 1.412 cercetători foarte citați din lume”, a declarat șef lucrări dr. ing. Alin Dragomir în cadrul IEEIA.

Seeram Ramakrishna a obținut doctoratul la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, și a urmat The General Management Training la Universitatea Harvard, SUA. Este membru ales al Academiei Regale de Inginerie din Marea Britanie, al Academiei de Inginerie din Singapore, al Academiei Naționale de Inginerie din India și al Academiei ASEAN de Inginerie și Tehnologie. Este profesor de renume mondial de cross-field (cercetările care combină ingineria materialelor, științele mediului și alte discipline pentru a dezvolta soluții inovatoare, n.r.) la Universitatea Națională din Singapore, una dintre primele zece universități din lume. Se numără printre cele mai influente minți din lume, este clasat în top 1% cercetători foarte citați în ultimii zece ani și printre primii 25 de oameni de știință din domeniul nanoștiinței și nanotehnologiei din lume. Studiile sale au circa 194.400 de citări.

Sursă foto: www.7est.ro