Sîmbătă, 1 iunie, în Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, între orele 10.00 și 14.00, se desfășoară o activitate realizată în parteneriat cu Asociația Studenților Biologi din Iași, Asociația Grupul Herpetologic „Moldavica” și Muzeul colecțiilor didactice de zoologie.

Evenimentul se adresează și celor pasionați, dar și celor pur și simplu curioși să descopere biodiversitatea de lîngă ei. Vizitatorii vor putea participa la tururi ghidate tematice (ornitologie, herpetologie, entomologie, botanică), vor viziona standurile cu exponate și experimente, iar copiii se vor bucura de atelierele de creație dedicate lor. În tot acest periplu, ghizii vor fi mai ales studenții dornici să împărtășească din ceea ce au învățat și îi pasionează.

„A devenit o tradiție ca Facultatea de Biologie să marcheze venirea verii și Ziua Copilului cu o invitație adresată ieșenilor, de a se apropia de natură și de a pătrunde în lumea fascinantă a științelor biologice”, a declarat șef lucrări dr. Ciprian Claudiu Mînzu, prodecanul Facultății de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De 1 Iunie, toți copiii, elevii și studenții vor beneficia de intrare liberă în Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a UAIC.

Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie, atît în România, cît și în alte 50 de țări de pe glob.

Sursă foto: www.iassium.ro