Universitatea „Gheorghe Asachi” (TUIAȘI) din Iași, împreună cu Inspectoratul școlar județean Iași, NextClass și Quartz Matrix organizează, pe 29 și 30 mai, „Edu Tech Fest”. Evenimentul se va desfășura în Sala Pașilor Pierduți și Aula Magna „Carmen Sylva” din corpul A.

„Edu Tech Fest” este „un festival al digitalizării”, destinat studenților, profesorilor, elevilor și asociațiilor de părinți. În program sînt incluse activități precum: prezentări, demonstrații live, interacțiuni cu roboți și expoziții de tehnologie de ultimă generație. Vor fi organizate și tururi în Biblioteca TUIAȘI.

„Cele mai importante obiective pe care le avem sînt cunoașterea de către elevi a ofertei noastre educaționale, în componența sa digitală și orientarea tinerilor în carieră. Vom prezenta aspectele care țin de digitalizare pentru că aceasta se găsește în toate facultățile, în toate domeniile în care sînt arondate programele noastre de studiu”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector al TUIAȘI.

„Edu Tech Fest” este la a II-a ediție. În anul precedent au fost peste 500 de participanți, iar anul acesta s-au înscris în jur de 800. Vor participa aproximativ 30 de voluntari studenți care provin din fiecare facultate a universității.

Sursă foto: www.7iasi.ro