În perioada 23-24 martie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va avea loc concursul Games of Science, organizat de Social Innovation Solutions și British Council, un proiect de promovare a comunicării științei. Competiția oferă tinerilor cercetători din România acces la ateliere de comunicare publică și posibilitatea de a participa la un concurs de prezentări științifice cu premii în valoare de 2.000 de euro. Acest proiect este destinat studenților, masteranzilor şi doctoranzilor români, precum și cercetătorilor, cadrelor didactice universitare, personalului didactic din învățămîntul preuniversitar și altor specialiști, cu vîrsta cuprinsă între 20–35 de ani, care lucrează în instituții de învățămînt și cercetare.
Dezvoltat și implementat de Ada Roseti, specialistă în comunicarea științei, Games of Science este bazat pe sesiuni de training cu specialiști din domeniul științei, în cadrul cărora participanții învață să vorbească în public, află cum să își folosească emoțiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor propriilor cercetări printr-un limbaj accesibil publicului.
„Games of Science este proiectul cel mai important în care sunt implicată, nu doar pentru că am fost acolo din primul moment, de cînd Gabriel Ivan, coordonatorul tuturor ediţiilor FameLab din partea British Council, a propus dezvoltarea lui, ci mai ales pentru că reacţiile celor implicaţi în prima ediţie mi-au arătat că proiectul are capacitatea de a schimba vieţi şi, poate, societatea. Participanţii nu învaţă doar să vorbească în public despre munca lor de cercetare, ei învaţă să lucreze, să exploreze şi să cerceteze în echipă. Abia aştept să-i cunosc pe participanţii din acest an!”, a declarat Ada Roseti, coordonator Games of Science, doctorand al Universităţii din Bucureşti şi specialist în comunicarea publică a ştiinţei.
Printre membrii juriului se regăsesc Cristian Presură, doctor în fizică, cercetător în cadrul companiei Philips, Dani Petrache, inginer de sistem la Thales Alenia Space, Sorin Cebotari, fondatorul infoclima.ro și Ciprian Stănescu, președinte și directorul general al companiei Social Innovation Solutions.
Social Innovation Solutions organizează mai multe programe educaționale în România și Europa Centrală și de Est, precum Future Makers, Academia de Sustenabilitate, Transformator și Games of Science, lucrînd cu peste 10.000 de întreprinderi și oraganizații neguvernamentale în fiecare an. De asemenea, oferă consultanță și programe de educație și inovație.
Sursă foto: www.gamesofscience.org
Niciun comentariu