Miercuri, 23 noiembrie, Universitatea Națională de Arte „George Enescu (UNAGE) Iași, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național „Moldova” și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” (CNAOB) organizează un recital vocal-instrumental dedicat Zilei Naționale a României. Spectacolul va avea loc în sala Dublei Alegeri, de la Muzeul Unirii din Iași, începînd cu ora 15:00, iar în programul artistic se vor regăsi compoziții de E. Doga, T. Brediceanu, E. Caudella, M. Moszkowski, M. Jora, A. Stoia, V. Popovici, F. Donceanu, N. Bretan, M. Cernovodeanu și C. Czerny.
„Dedicat Zilei Naționale a României, am găsit potrivit ca acest eveniment să se desfășoare într-un cadru potrivit subiectului ales. Dacă la alte evenimente în care sînt interpretate arii sau lieduri universale, costumația artiștilor este destul de diversă, de această dată, fiecare interpret va purta un simbol al portului național românesc. Cea mai mare parte a repertoriului este conturată din piese românești, interpretate atît de studenți de la UNAGE, specializările muzică, muzică religioasă, muzicologie, dirijat cor și orchestră, compoziție, cît și de elevi ai CNAOB, specializarea pian”, a declarat lect. univ. dr. Marta Burduloi, organizatoarea evenimentului.
Coordonatorii evenimentului sînt prof. dr. Ioana Enoiu-Pînzariu și muzeograf dr. Brîndușa Munteanu, iar profesorii îndrumători din acest proiect sînt lect. univ. dr. Marta Burduloi și prof. dr. Roxana Ota. Invitați speciali vor fi Eric Sîrbu, Miriam Burduloi, Filip Fratoștițeanu și Melina Petrea (pian), acompaniamentul pianistic fiind realizat de prof. univ. dr. Tatiana Pocinoc, lect. univ. dr. Mădălina Busuioc și lect. univ. dr. Marta Burduloi.
Muzeul Unirii a fost inaugurat pe 24 ianuarie 1959, în clădirea ce a servit drept locuință domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe strada Lăpușneanu, din Iași.
Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iaşi este o instituţie de învăţămînt superior artistic ce cuprinde trei facultăţi: Facultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, Facultatea de Teatru și Facultatea de Arte Vizuale şi Design. Bazele sale au fost puse în 1860, cînd s-a înființat Școala de Muzică și Declamațiune de la Iași.
Sursă foto: www.vatra-mcp.ro
Niciun comentariu