Societatea Studenților Mediciniști din Iași organizează sîmbătă, 29 octombrie, o dezbatere dedicată lunii internaționale de conștientizare a cancerului la sîn. Evenimentul va avea loc în Aula „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) din Iași și va începe la ora 15:00.
Dezbaterea intitulată „Big or Small, Let’s save them all!” face parte dintr-o campanie pe care Societatea Studenților Mediciniști din Iași o desfășoară anual. Atenția asupra acestui subiect este atrasă prin conferințe, workshopuri tematice, campanii de informare stradală, dezbateri și discuții cu pacienții care au avut un astfel de diagnostic.
Invitații speciali ai acestui eveniment sînt jurnalista Teona Gherasim și europarlamentarul Corina Crețu, două femei care au trecut prin această boală și care vor discuta în detaliu despre acest subiect.
„A vorbi cu încredere despre sănătatea sînilor poate fi un pas important, dar uneori incomod, în sprijinirea conștientizării cancerului de sîn. De aceea, evenimentul își propune să ajute atît comunitatea studențească, cît și publicul larg să își găsească cuvintele potrivite. Astfel, sîmbătă vom discuta pe larg ce înseamnă cancerul de sîn, cum și de ce apare, alături de asist. univ. dr. Mădălina Ciuhodaru, medic primar obstetrică-ginecologie, dar și ce înseamnă din perspectiva de pacient, prin intermediul invitatelor noastre – europarlamentarul Corina Crețu și junalista Teona Gherasim, două luptătoare și supraviețuitoare”, a declarat Mădălina-Andreea Florea, președintele Societății Studenților Medicinști din Iași,
Teona Gherasim este redactor șef la cotidianul „Info Iași”, corespondent „Aleph News” și „Mediafax”. A studiat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a absolvit în 2016.
Corina Crețu este om politic român. A fost comisar pentru Politica Regională a Comisiei Europene. A fost consilier prezidențial și purtător de cuvînt în timpul președinției lui Ion Iliescu.
Prima campanie realizată cu scopul de a atrage atenția asupra cancerului la sîn a avut loc în octombrie 1985, în Statele Unite ale Americii. Panglica roz a devenit un simbol internațional al conștientizării cancerului la sîn în 1993, cînd Evelyn Lauder, vicepreședintele companiei Estée Lauder, a înființat Fundația pentru Cercetarea Cancerului de Sîn (Breast Cancer Research Foundation).
Sursă foto: www.news.umfiasi.ro
Niciun comentariu