Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV), în parteneriat cu Universitatea Sorbonne din Franța, organizează vineri, 26 noiembrie, prima conferința științifică internațională intitulată „Scientific Conference of Laboratory Animal Science”. Aceasta se va desfășura online, între orele 09:00-16:30. Scopul conferinței este acela de a promova și a arăta comunității științifice din România cum și cînd se utilizează un model animal (modelele animale sînt utilizate pentru a obține informații despre o boală și prevenirea, diagnosticarea și tratamentul acesteia – n.r.).
„Proiectul a luat naștere din dorința de a deschide la Universitatea de Științe ale Vieții «Ion Ionescu de la Brad» din Iași , în colaborare cu Universitatea «Sorbonne» din Franța, un centru de referință pentru formarea studenților, medicilor, medicilor veterinari, biologilor și cercetătorilor care folosesc animale în scopuri științifice, în conformitate cu legislația în vigoare. Ne dorim ca acest proiect să continue și dorim să organizăm în fiecare an nu doar sesiunile de formare, ci și o conferință științifică cu teme diferite”, a declarat prof. univ. dr. Șerban Moroșan, președintele Comisiei de Etică în Cercetarea Științifică în cadrul USV, director UMS28, Sorbonne University și organizatorul conferinței.
Printre participanții la conferință se numără prof. univ. dr. Bogdan Sevastre, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, dr. Michaela Thallmair, coordonatoare în cadrul „Animal Welfare Officer” și 3R la Universitatea din Zürich, Elveția și prof. univ. dr. med. Jann Hau, șef al Departamentului de Medicină experimentală la Universitatea din Copenhaga.
Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o instituţie specializată în învăţămîntul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european. Învăţămîntul medical veterinar ieşean datează de aproape un secol, facultatea fiind înfiinţată în 1961, prima dată sub titulatura de „Catedra de Medicină Veterinară”. Începînd cu anul 1990, facultatea revine la denumirea firească de Facultatea de Medicină Veterinară.
Sursă foto: www.ziarullumina.ro
Niciun comentariu