Miercuri, 10 martie, a avut loc trainingul intitulat „Viața emoțională în pandemie: Cum să ne păstrăm ritmul?”. Acesta face parte din seria Talk with Conduent România. Evenimentul a fost organizat de Conduent România şi Serviciul pentru Studenți și Absolvenți al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Trainingul s-a desfășurat online, pe platforma Zoom, și a fost coordonat de Nicoleta Firica, Global Learning Services analyst în cadrul Conduent, și Adrian Munteanu, Trainer în Programare Neuro-Lingvistică & Hipnoză și Mindhacker pentru profesioniști. Aceștia au abordat teme precum impactul psihologic real al pandemiei și consecințele pentru bunăstarea emoțională a oamenilor, modalitățile prin care îți poți gestiona mai ușor emoțiile într-o lume în continuă schimbare și cum te poți echilibra, depășind stările de împotmolire, și accesînd resursele emoționale care ne susțin.
Evenimentul a fost deschis de Nicoleta Firica, care a susținut o prezentare intitulată „Viața emoțională în pandemie: O poveste despre pierdere și bucurie”. „ Majoritatea cercetărilor spun că toate nevoile noastre au fost atinse de COVID-19 și am fost afectați atît la nivel cognitiv, la nivel emoțional, cît și la nivel comportamental. Sîntem ca într-o barcă în mijlocul unei furtuni, care știm cînd a început, dar nu știm cînd va trece și ce urme va lăsa asupra noastră. Comportamentele noastre sînt total diferite față de cele pe care le aveam înainte de luna martie, anul trecut. Este normal să ne simțim mai triști, mai demotivați, mai puțin productivi. Cel mai important este să fim conectați cu noi înșine și să știm unde sîntem”, a subliniat Nicoleta Firica.
În continuare, speakerul a lansat participanților invitația de a scrie în chat care este starea lor de spirit și i-a încurajat să își pună mereu întrebarea „Ce aș putea face aici și acum pentru a mă simți mai bine?”.
Adrian Munteanu a vorbit despre „Rezistență, Pace și Cadență: Cum ne păstrăm ritmul într-o lume pe (centri)fugă”. Acesta și-a început discursul cu două întrebări adresată participanților: „Cîți dintre voi v-ați simțit frustrați pe perioada pandemiei, în ceea ce privește comunicarea online? Cîți dintre voi v-ați simțit anxioși că nu reușeați să țineți pasul cu noile informații, cu noul mod de a face lucrurile?”.
În continuare, speakerul a prezentat tehnica Hakalau, care ajută la bunăstarea fizică și emoțională. El a subliniat că este o tehnică foarte simplă, care poate fi aplicată imediat, pentru a demola stările negative. „Este o tehnică care funcționează indiferent de tipul de emoții, de tipul de stare neplăcută. Analogia pe care mie îmi place să o fac este că dacă ai vrea să schimbi cursul unui rîu, poți face asta găleată cu găleată de apă, care, poate, durează o veșnicie. În schimb, poți să sapi o nouă albie. Această tehnică presupune să îți alegi un punct puțin deasupra liniei privirii și să îți muți centrul atenției în acel punct. Pe măsură ce faci asta, trebuie să lași vederea să se extindă la stînga și la dreapta, în sus și în jos. Faci asta în modul în care se întinde un val pe plajă. Contururile o să se estompeze, iar ăsta este semnul minții tale subconștiente că ești în starea de vedere periferică”, a explicat Adrian Munteanu.
Trainingul s-a încheiat cu o serie de întrebări și răspunsuri.
Tehnica Hakalau este o practică antică hawaiană, care folosește viziunea periferică pentru a te aduce într-o stare meditativă, fiziologia fiind mai relaxată și mai calmă. Cuvîntul Hakalau se traduce prin „ochi larg deschiși”, iar meditația te ajută să te concentrezi și să îți extinzi vederea periferică.
Talk with Conduent România este un proiect de învățare și dialog, organizat în colaborare cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Acesta este adresat studenților și tinerilor profesioniști, care constă într-o serie de traininguri desfășurate în mediul online și abordează teme utile pentru dezvoltarea personală și profesională a participanților.
Niciun comentariu