Studenții cazați în căminele din Complexul Studențesc „Târgușor-Copou” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se plîng că au gîndaci în camere încă dinaintea începerii anului universitar. Conform acestora, insectele sînt atît pe holuri, dar mai ales în baie și sub obiectele de mobilier din camere.

„Este al patrulea an în care locuiesc în același cămin. În primii trei ani, nu am avut nicio problemă cu gîndacii, dar pe grupul de Facebook al căminului vedeam tot felul de postări, poze legate de acest subiect. Plîngerile nu erau doar la nivel de social media, ele ajungeau și la doamna administrator care asculta de fiecare dată părerile noastre și organiza, ocazional, acțiuni pentru combaterea «viețuitoarelor». În acest an, am nimerit o cameră care este plină de gîndaci. Demersuri se fac, dar ceva este clar că nu funcționează”, a declarat Marian Gherman, student la Facultatea de Filosofie și Stiințe Social-Politice, cazat în căminul C2 al UAIC.

Probleme sînt în toate cele patru cămine din complex, însă cele mai multe nemulțumiri vin din partea celor cazați în Căminul C2. De la începutul anului universitar și pînă în prezent au avut loc patru dezinsecții în fiecare clădire. Conform administrației, acestea se desfășoară în mod regulat și produsele folosite sînt verificate. 

„Avem contract încheiat cu firmă specializată de deratizare și dezinsecție care, ori de cîte ori au fost solicitați, au intervenit. Înaintea începerii acțiunii, toate flacoanele cu substanță care urmează a fi folosite sînt verificate dacă respectă tipul de substanță și concentrația menționată în contract, precum și prezența sigiliului. Sînt la curent cu nemulțumirile studenților, chiar în acest moment a fost înaintată o noua solicitare pentru efectuarea deratizării și a dezinsecției”,

a declarat ec. Elena Ciobanu, administator financiar al Căminelor C2, C3 și șef al Complexului Studențesc „Târgușor-Copou”.

Studenții sînt de părere că dezinsecțiile nu au fost făcute în condiții optime și că ar trebui organizată o evacuare a tuturor celor ce locuiesc în camerele cu probleme pentru cel puțin trei zile, timp în care s-ar putea realiza mai responsabil dezinsecția. De cealaltă parte, administrația căminului propune o respectare mai riguroasă a regulilor impuse de firma de dezinsecție în timpul operațiunilor din partea celor cazați.

„În urma întîlnirii cu reprezentanții studenților din căminele din Complexul «Târgușor-Copou», am rugat șefii de cămine să transmită colegilor că este foarte important să respecte mențiunile făcute de personalul firmei. Mai concret, să asigure condițiile unei deratizări eficiente, să părăsească camera asigurîndu-se că geamurile sînt închise pentru o perioadă de cel puțin 2 ore”, a mai adăugat ec. Elena Ciobanu.

Complexul Studențesc „Târgușor-Copou” se află pe Strada Stroicești, nr.1-4. Căminele C1, C2 și C3 au un confort sporit, cu camere de cîte două sau trei locuri, dotate cu baie proprie, mobilier, frigider, internet, televiziune prin cablu. Tariful de cazare diferă, cel mai ridicat fiind de 275 de lei pe lună. Căminul C4 are o treaptă de confort medie, iar tariful este de 120 de lei pe lună.

Sursă foto: uaic.ro