Asociaţiile studenteşti din Iași s-au întîlnit la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) pentru a participa la o discuţie cu noul director, Gabriel Harabagiu, despre proiectele următoare şi modul în care acesta le poate susţine. Aproximativ 50 de persoane, reprezentanți ai asociațiilor studenților, au participat la întîlnirea de miercuri, 29 octombrie a.c., din sala „Teatrul Ludic” a CCS.

Discuţia a fost una informală, liberă, în care Gabriel Harabagiu, preşedinte şi director al CCS, a povestit iniţial despre cum a ajuns în postura actuală, apoi a cerut ca fiecare participant să se prezinte. Pe parcurusul unei ore şi jumătate, durata evenimentului, Gabriel Harabagiu a insistat să i se ceară ajutorul în legătură cu orice nevoie „Îmi doresc ca la CCS să vedeţi o uşă deschisă. Susţin organizaţiile şi vă stau la dispoziţie. Vă ajutăm cu tot ce putem: săli, boxe, sisteme, poate aveţi nevoie de cîteva aprobări, vine balul bobocilor şi vreţi o formaţie, îmi puteţi da un telefon şi vă ajut cu cea mai mare plăcere”, a spus acesta. De asemenea, persoanele prezente la discuție și-au promis ca aceste întîlniri să aibă loc mai frecvent decît în anii anteriori, pentru o mai bună colaborare.

Un subiect important al serii a fost Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti „Gaudeamus”, care a fost la prima ediţie anul trecut, ediția a doua urmînd a se desfășura în luna martie, înainte de vacanța de Paște. S-au stabilit cîteva lucruri de început, precum faptul că în luna noiembrie şi decembrie sala „Gaudeamus” va fi oferită asociaţiilor studenţeşti pentru a face repetiţii. Pentru a organiza spectacolul, ligile studenţeşti se vor organiza în alianţe după anumite reguli: „Numărul maximum al ligilor care se pot afilia într-o alianţă este de trei. Vom avea clar un interval de timp: minimum doua ore şi maximum trei ore, fără pauze. Ceea ce ar fi ideal este să facem alianţe între grupuri care nu sunt pe acelaşi domeniu şi care nu au legătură unele cu celelalte, cum ar fi Cuza şi Asachi, Medicină şi Mecanică etc. Lucrurile astea rămîn totuşi la libera alegere. Noi nu vă putem impune asta”, a adăugat directorul CCS. O altă inițiativă, care în momentul de față este doar la stadiul de idee, a fost ca la ediția de anul acesta cîștigătorii premiilor I să poată beneficia de tabere.

În finalul întîlnirii, asociaţia „Voluntari.ro” a anunţat un proiect care va avea loc pe data de 5 decembrie a.c. în Atrium, Palas, unde cîțiva reprezentanţi ai asociaţiilor vor promova voluntariatul şi vor încerca să recruteze membri noi.