Astăzi, 14 martie a.c., de la ora 11.00, în Sala de Consiliu a Facultății de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului (FICPM) s-a lansat un nou proiect european care are ca scop formarea adulților ca agenți de vînzări ai suplimentelor alimentare. Partner la proiect este Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIAȘI), alături de instituții din alte patru țări precum Turcia, Belgia, Austria și Bulgaria. Acesta se intitulează “Launching of Sector Skills Alliance for Training & Apprenticeship of Health Care and Food Supplements Salespersons” (H-Care) și se află sub tutela programului Life Long Learning.

În cadrul acestuia,  se va dezvolta un program de instruire, care are ca scop formarea și calificarea profesională a persoanelor care intră în sistemul de vînzări. La proiectul de formare pot participa persoane cu vîrsta de peste 18 ani, șomeri sau angajați deja în sistemul de vînzări, dar care nu au o instruire în acest domeniu de activitate. „Proiectul va promova un nou profil, un nou loc de muncă în registrul de ocupații la nivelul României, dar și la nivelul întregii Europe, și anume agent de vînzări de produse de sănătate și suplimente alimentare. Este o noutate absolută acest lucru. Pînă în vară vom realiza o tatonare a pieței pentru a vedea ce persoane ar fi interesate și vom stabili un set de chestionare pentru a determina nivelul de pregătire al fiecăruia. Dintre un număr de viitori cursanți vor fi aleși minim 30, pînă la aproximativ 60 de persoane”, a declarat  conf. dr. ing. Margareta Gabriela Ciobanu de la FICPM, responsabil în cadrul proiectului.

La finalul programului de instruire cursanții vor primi certificatul de calificare european, cu care vor putea să lucreze în toată Europa.  Proiectul se va desfășura pe o perioadăde 30 de luni, din ianuarie a.c. pînă pe data de 30 iunie 2016. Instruirea cursanților se va realiza atît în cadrul unor întîlniri la TUIAȘI, cît și la distanță, cursurile putînd fi accesate de pe site-ul proiectului. Cursurile vor fi întocmite de către toți membrii parteneriatului, fiecare țară avînd de redactat unul sau mai multe capitole.

La finalul proiectului, cei mai buni șase cursanți din fiecare țară vor fi premiați la ultima întîlnire din cadrul proiectului, de la Bruxelles, în luna mai 2016.

Proiectul are ca scop formarea de profesioniști în domeniul comerțului cu produse de sănătate, dispozitive medicale și suplimente alimentare la nivelul țărilor participante, urmînd să se extindă la nivelul întregii Europe.

Crina VÎRGĂ

Laura GLODEANU

Sursă foto: www.tuiasi.ro