Gabriel Sandulache, sef de lucrari la sectia de Cadastru a Facultatii de Hidrotehnica a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, este, de anul acesta student in anul al III-lea la aceeasi specializare. In sesiune, in mod normal, va trebui sa fie examinat la disciplina „Drept administrativ legislativ si funciar” tocmai de el insusi, care este titularul acestui curs. Inmatriculat in grupa 7303, el va termina facultatea, spre deosebire de alti colegi, in doar doi ani. Faptul ca a absolvit sectia de Constructii Hidrotehnice a aceleiasi facultati ii va permite echivalarea examenelor la sase-sapte discipline. „Nu e nimic ilegal in asta. Am participat la concursul de dosare, la fel ca toata lumea, si odata cu cererea de inscriere la facultate am depus la decanat si o cerere prin care solicit o comisie de examinare la disciplinele la care eu am ore”, sustine s. l. dr. ing. Gabriel Sandulache. Raspunsul din partea decanatului inca nu l-a primit, dar nu vede o problema in asta si se duce firesc, la ore.
Colegi „ca si el”, la aceeasi specializare, dar „cu mai putine studii” sint inscrisi in anul al II-lea, unde e o grupa de „baieti de virsta mea care fac a doua facultate”, dupa cum precizeaza studentul Gabriel Sandulache.
Parte din „ordinul geodezilor”
Cadru didactic la Politehnica de pe 16 martie 2002, a sutinut primele sale cursuri la Facultatea de Constructii si Instalatii a UTI, apoi din 2006 a inceput sa predea „Drept administrativ legislativ si funciar” la sectia de Cadastru a Hidrothenicii. „L-am avut ca mentor pe profesorul Nistor (n.r. de la Facultatea de Constructii si Instalatii) care mi-a spus ca are nevoie de oameni aici, in cercetare. El mi-a dat primele ore pe care le-am sustinut pe ramura de topografie”, precizeaza s. l. dr. ing. Gabriel Sandulache. Si-ar fi dorit sa faca Facultatea de Drept la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, insa taxa de scolarizare era prea mare. „Eu asta am vrut sa fac intii, dar am trei copii si nu mi-am putut permite”. Acum s-a hotarit ca pe linga postul ocupat la catedra, sa aiba si o „profesie liberala” si sa intre in „ordinul geodezilor” – o ramura a masuratorilor, care se ocupa de intocmirea planurilor topografice si a hartilor. Pentru aceasta ii trebuie insa diploma. Absolvind sectia de cadastru, va avea „drept de semnatura” a documentatiilor tehnice de specialitate. Gabriel Sandulache se lauda cu faptul ca in 1986, cind a absolvit Constructii Hidrothenice al doilea din Iasi si al cincilea in clasamentul pe tara, a primit dubla repartitie, in productie, pentru doi ani, la Buzau si apoi in cercetare, la Institutul de Costructii Hidrotehnice si Ingineria Mediului din Bucuresti.
Studentie ca la 20 de ani
Acum, ca si in urma cu mai bine de 20 de ani, cind era la prima facultate isi ia rolul de student in serios. Pe profesori ii cunoaste – sint chiar colegii lui. In privinta examinarii la disciplinele „Evaluarea bunului imobiliar si desen cartografic informatizat” la care este asistent si „Drept administrativ, legislativ si funciar” unde are calitatea de titular de disciplina, nu isi face griji. Si-a facut datoria de a depune cerere si nu-si face probleme de lipsa raspunsului din partea decanatului asumindu-si, cu nonsalanta, viata dubla de profesor si student.
Niciun comentariu